Alex Villena

American Bully judge (Spain)

Alex Villena je vlastníkom Girobulls chovnej stanice American Bully. Zvieratá, ale všeobecne psy, boli vždy súčasťou jeho života už od útleho veku, keďže už od narodenia vždy žil s rôznymi plemenami a veľkosťami. Na konci štúdia sa začal orientovať na pokračovanie vo vzdelávaní zameranom na veterinárnu oblasť, čím ukončil kurz veterinárneho asistenta a veterinárneho technika. Amerického Bullyho objavil okolo roku 2013, aj keď bez toho, aby ho ako taký poznal, mal ho už dlhé roky nakresleného v hlave. V roku 2015 sa rozhodol urobiť krok a zaobstarať si svojho prvého psa Enza, s ktorým chodil výstavu za výstavou a podarilo sa mu dostať sa do plemena zvnútra, podarilo sa mu urobiť šampióna Enza ABKC ešte pred jeho 2 rokmi. Po rokoch získal Rhina, bol nevyhnutným nástrojom na začatie zodpovedného a selektívneho chovu, na ktorom dodnes pracuje a plne dôveruje jeho myšlienke.

Dnes, na základe úsilia a výberu, má šteniatka exportované do celého sveta, čím sa rodina Girobulls ešte viac rozrastá!

Dnes sa už dá povedať, že je pre neho American Bully životný štýl a v týchto rokoch bolo jeho cieľom zlepšovať sa deň čo deň, neustále sa učiť od najlepších a hlavne sa snažiť nestratiť tú esenciu, do ktorej vďaka American Bully upadol. V tejto dobe je veľmi zamilovaný do svojej práce, snažiac sa prispieť svojími skúsenosťami v týchto neuveriteľných pretekoch. Tí, čo ho poznajú, dobre vedia, akú má predstavu o Americkom Bully, svalnatom psovi, mohutnom, ale najmä korektnom. Snaží sa nájsť rovnováhu, ktorá je podľa neho v plemene nevyhnutná, pričom vždy dodržiava rasový štandard, ktorý označuje cestu vpred.

Posudzovanie si užil v Taliansku, kde ho neskôr opätovne zavolali, v Holandsku, kde si užil vysokú kvalitu vystavovaných psov, kde mohol vziať do rúk exempláre od významných chovateľov z celého sveta, a napokon aj v jeho krajine, Španielsku, kde mu je vždy potešením posudzovať vysokú kvalitu psov, ktorá si vyžaduje maximálnu koncentráciu v každom detaile.

Jeho nároky na seba sú veľmi vysoké, rovnako aj voči vystavovateľom, dbá na poriadnu prípravu, ale aj napriek tomu má rád atmosféru a zábavu výstav. Je to predsa vášeň, ktorá nás všetkých spája.

Hlavne pre jeho názory a skúsenosti sme si ho dovolili pozvať na našu show ABR Euro Bully Showdown Czech Republic a veľmi sa tešíme, že naše pozvanie prijal.

Aleksandro Ferencak

Exotic Bully judge (Croatia)

Aleksandro Ferencak žije v Chorvátsku, vášeň pre plemeno American Bully sa u neho začala pred 12 rokmi. Kúpil si svojho prvého bully v Nemecku od Topline Bullys a tam to začalo. Odchoval 6 generácií zo štandardného štýlu, pocketa a mikro verzia plemena American Bully. Jeho prvá show bola pred mnohými rokmi, vtedy exotické bully v Európe ešte len začínali. Jeho psy boli pod registrom EBKC od Andreu Selvaggiho. Jeho psy sú tiež pod MICRO BULL, ktorého vlastníkom je Stephane Benh a ABR, ktorého vlastníkom je Dany West a Antonio De Marzo. Vždy rád videl skutočných drsných psov, obzvlášť si zamiloval tú krátku papuľu a vzhľad masky a očí. Pre neho exotické psy by mali a musia byť v prvom rade zdravé a hlavne, aby mali dobrý pohyb. Pes by mal mať hranatú hlavu s krátkou papuľou, býčí krk, krátky chrbát, silný zadok, dobré kosti na dlhých rovných nohách, farba a chvost je vždy plus.

Naozaj miluje toto plemeno tak veľmi, že prináša šťastie do jeho života a zmysel. Aleksandro bol prvý, čo priniesol bully do Chorvátska. Je to jeden z najpoctivejších a najčestnejších ľudí v tomto svete.

Pollo Garcia

American Bully judge (Mexico/USA)

Daniel “Pollo” Garcia je vlastníkom Chachos Extreme Line. Má dvojitú národnosť (mexickú / americkú) a viac ako 10 rokov sa venoval vývoju Bully plemien najvyššej kvality.

Ako dôkaz Danielovej vášne a zapálenia pre plemeno American Bully Breed vyprodukoval niekoľko šampiónov, čo je jedna z požiadaviek na to, aby mohol byť rozhodcom a jeho produkcia sa dostala do rôznych častí sveta.

Danielova veľká láska k plemenu American Bully ho priviedla k práci s plemenom a v roku 2014 sa stal rozhodcom. Ako medzinárodný rozhodca sa zúčastnil na viac ako 50 podujatiach. Jeho rozhodcovské úlohy ho zaviedli do mnohých regiónov po celom svete vrátane Mexika, USA, Strednej Ameriky, Južnej Ameriky a Európy.

Daniel má 8 rokov skúseností ako rozhodca a mal tú česť pracovať pre 7 rôznych registrov ako oficiálny sudca WBA, BPKC, AEKC, AGEB, DTB, ABR a ABBC.

Byť rozhodcom je pre neho niečo vzrušujúce, a preto je jeho záväzkom vždy prísne dodržiavať pravidlá Plemenných štandardov, preto ho baví všetko, čo súvisí so psami, a bude potešením zdieľať svoju vášeň a vedomosti s každým z Vás.

Stephane Benh

Exotic Bully judge (France)

Stephane je majiteľom Bigbenbullies.

Je to skutočný OG, presne ako definuje táto skratka, človek, čo je v tom dlho a spravil pre toto plemeno veľa. Je niekto, ako zakladateľ tohto celého patriaci k starej škole. Jeden zo základných pilierov tohto štýlu.

Väčšine z Vás jeho meno asi nič nehovorí, poznajú ho ľudia prevažne zo starej školy. Medzi dlhoročnými chovateľmi je veľmi uznávaný a rešpektovaný. Preto bol od začiatku naša voľba číslo 1 vo výbere rozhodcu a sme veľmi poctení, že prijal naše pozvanie.

Ako úplne prvý priniesol plemeno American Bully do Európy. Psy produkuje zhruba od roku 2007 a v priebehu rokov si ako väčšina chovateľov prešiel rôznymi štýlmi.

Nepoznám nikoho s väčším zapálením pre plemeno ako on. Ten, ktorý viackrát posunul levely v chove tohto plemena. Ide vlastnou cestou, ktorá vždy niečo nové prinesie pre bully komunitu a tým udáva trendy v chove tohto plemena. Je vzorom pre mnoho chovateľov.

Nikto v Európe nemá toľkoročné skúsenosti v chove ako Stephane. Kto iný by mal lepšie zhodnotiť vášho psa na výstave lepšie ako on, odborník na slovo vzatý.

Anita Gáti

Junior handler judge (Hungary)

Anita Gáti je majiteľkou Moonshine Bullies. Žije v Maďarsku, s American Bully pracuje od roku 2014 a odvtedy prebrali hlavnú rolu v jej živote.

Odvtedy prezentuje svoje psy na výstavách po celej Európe s vynikajúcimi výsledkami.

Venuje sa zachovaniu charakteru plemena American Bully. Niekoľkokrát navštívila Ameriku, aby sa zúčastnila výstav ABKC Nationals. To tiež zlepšilo jej znalosti a osvetu, aby získala prvé skúsenosti s miestom pôvodu American Bully.

 V roku 2019 zorganizovala najkvalitnejšiu ABKC výstavu v Európe, kam pozvala rozhodcov z Ameriky. Počas pobytu u nej, sa s ňou podelili o ďalšie vedomosti.

 Ako posudzovateľka sa od roku 2022 zúčastňuje na výstavách ako ABR a BBR a iných mimoklubových výstavách. Pozvánky dostávala už skôr, ale keďže práca posudzovateľa je veľmi zodpovedná a prirodzene plemeno je do značnej miery determinované posudkami, preto sa pred 1 rokom rozhodla pozvanie prijať, čo robí s rovnakou starostlivosťou a pozornosťou ako chov.

 S hrdosťou môžeme povedať, že psy z jej chovateľskej stanice sa prezentujú po celom svete s veľmi úspešnými výsledkami.

Milan Dragon

Fun show judge (Slovakia / Czech Republic)

Spoluzakladateľ Deadline kennels.

Milan bol úplne prvý v bývalom Československu, ktorý začal chovať plemeno American Bully. So svojím partnerom založili Deadline kennels cca v roku 2009. Je jedným z prvých OG v strednej Európe vôbec. Dovážal a sprostredkovával psy z popredných svetových chovateľských staníc, najmä z USA, nie len pre seba, ale aj pre iných chovateľov. Odchovy Deadline kennels pomohli rozbehnúť American Bully produkciu u mnohých chovateľov vo viacerých krajinách a položili tak základy ich programov. Okrem iného bol so svojimi odchovmi úspešný na viacerých výstavách po celej Európe a taktiež aj viacerí chovatelia so psami produkovanými jeho chovateľskou stanicou.

Deadline kennels bola dokonca v roku 2011 v TOP 10 najlepších chovateľských staníc Európy a po krátkej prestávke sa opäť vracajú do hry. Milana sme poprosili o spoluprácu na našej výstave a našťastie pozvanie s radosťou prijal. No a tu ho máme! Naša vzájomná spolupráca ani zďaleka nekončí týmto projektom. Opäť budete o ňom a Deadline kennels veľa počuť.